Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

El barri de la Mina guanya un espai verd de 20.000 metres quadrats que el connecta directament amb el litoral i hi relliga el campus universitari. El parc del Campus, inaugurat el mes de març en un acte institucional ajustat a les restriccions per la COVID, és un nou punt d’esbarjo per al veïnat i la comunitat universitària.

 

Es tracta de l’assoliment d’una fita més en el desenvolupament del Campus Diagonal-Besòs obert l’any 2016. El mateix dia es va posar la primera pedra d’un nou edifici de l’equipament universitari destinat a acollir petites i mitjanes empreses, iniciatives d’empreneduria i espais de cotreball per a persones autònomes. Està previst que d’aquí a dos anys iniciï la seva activitat econòmica orientada a la investigació i recerca vinculada a l’activitat i els àmbits d’expertesa d’aquesta universitat. Tindrà 7.350 metres quadrats de sostre edificable i capacitat per acollir fins a 700 persones.

Des de la Fundació b-TEC, encarregada d’impulsar el desenvolupament i la gestió del Campus Diagonal -Besòs, i implicada en la xarxa socioeducativa del barri de la Mina, veuen el nou parc com una oportunitat per a la convivència i intercanvi de la comunitat veïnal i la universitària. Malgrat, que l’organització d’activitats obertes haurà d’esperar a la millora de l’actual crisi sanitària, que l’any passat ja va obligar a cancel·lar la Festa de benvinguda del Campus on cada any s’hi convida expressament les entitats del barri i a la seva comunitat.

 

  

 

Sostenibilitat mediambiental

Pel que fa al parc, aquest facilita l’accés al mar connectant la rambla de la Mina, el campus de la UPC i -passant per sota la ronda Litoral-, la platja de la Pau i l’àrea del Port Fòrum. Els seus espais, instal·lacions i equipaments estan pensats per respondre a la diversitat de necessitats de la població que el visiti i garantir-ne un ús equitatiu, inclusiu i no discriminatori. El Consorci del Besòs s’ha fet càrrec del projecte tècnic i d’execució que mira de minimitzar la petjada mediambiental de l’actuació sobre la base de la sostenibilitat ambiental, econòmica i social. En aquest sentit, s’ha reaprofitat el paviment existent com a material de reblert; s’ha minimitzat el volum de terra a retirar o portar de fora gràcies a la nova topografia del parc; incorporat un sistema de drenatge sostenible amb recàrrega natural del nivell freàtic que millora el reg i redueix el volum d’aigua de pluja cap a la depuradora; el reg es fa per degoteig amb programació i sensors pluviomètrics; i, per la il·luminació s’utilitza tecnologia LED i un sistema de programació amb sensor crepuscular.

S´hi ha plantat un total de 176 arbres que contribueixen a delimitar els eixos del parc. Dins aquesta massa boscosa s’hi ha sembrat un entapissat propi de zones d’ombra, mentre que, a la part del talús és un entapissat resistent al sol i s’hi ha plantat arbustos. El reg s’alimenta de la xarxa pública d’aigua freàtica que discorre per la proximitat del Parc de la Pau.

Consorci del barri de la Mina
Imatges: b-TEC