Està previst que el proper mes de març estigui acabat el tancament que s’està instal·lant a tot el perímetre del Parc del Besòs. En total són 864 metres lineals amb els corresponents punts d’accés, on s’hi col·locaran les portes que permetran tancar el parc durant la nit i millorar la seguretat del recinte.

 

 

Aquesta intervenció va acompanyada de la recuperació de les dues zones de joc infantil que hi havia hagut prop de la Capsa dels Jocs que, des que l’any 2017 es van retirar preventivament a causa de l’elevat nombre de xeringues que es recollien al parc, han estat guardades als magatzems de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El projecte de millora inclou la instal·lació d’un nou equipament esportiu de calistenia a la part central del parc, que s’afegeix a la zona d’aparells de gimnàstica que ja hi ha prop de la cantonada que fan la ronda Sant Ramon de Penyafort i el carrer Carmen Amaya. De manera que el parc del Besòs ampliarà l’oferta de lleure i l’activitat física. I podria recuperar la Jugatecambiental, les activitats de la qual també es van cancel·lar preventivament a causa de les condicions del parc.

 

  

 

Una tanca que evita l’impacte visual

El tancament es fa amb una tanca metàl·lica a tres de les façanes del parc, perquè a la del costat de la via del tren ja n’hi ha. Segons la direcció de l’obra, la tanca fa l’alçada suficient per impedir-hi l’accés i alhora evitar l’impacte visual, ja que es tracta d’un disseny -creat per la pròpia AMB- pensat per fer-la el més transparent possible. I ho aconsegueix. En el cas de les portes es combina el material metàl·lic amb la fusta per diferenciar-les de la resta i remarcar els punts d’entrada.

 

 

 

Pel que fa a l’obra en si, es munten els mòduls que són de quatre tipus diferents segons la superfície on s’han de col·locar, un cop s’ha adequat el muret existent i s’han retirat les antigues baranes, pilones i senyals. Aprofitant que s’hi fan aquestes millores, també es plantaran nous arbres en distintes zones del recinte, i hi haurà una nova senyalització dels accessos i d’informació sobre les característiques del parc. El cost final de l’obra és de 392.167,11 €.

Consorci del barri de la Mina