703 persones s’han inscrit a la Tercera Edició de la Cursa Popular La Milla de la Mina, tot i que la xifra final de participació arriba gairebé a les 800 amb les persones que s’hi han afegit fins al darrer moment. L’èxit, però, és per al projecte de l’Institut-Escola La Mina d’organitzar la cursa popular amb l’alumnat de 2n de l’ESO.

 

El dia del desenvolupament d’aquesta activitat és la culminació de l’esforç col·lectiu del grup de nois i noies de tretze anys, que seguint la metodologia del treball per projectes -que implica alhora diverses matèries del curs-, s’encarrega de preparar-ho tot. El projecte respon també als objectius de l’àmbit “Vida Saludable” del pla educatiu de l’Institut-Escola, que són: menjar saludablement, descansar les hores necessàries i fer activitat física. De manera que també han incorporat la rutina de caminar cada setmana una milla i, diàriament, menjar fruita i practicar la relaxació i la meditació.

 

  

 

La feina es fa per comissions. N’hi ha quatre: Comunicació, encarregada de donar a conèixer la cursa, tant fent-ne difusió amb el cartell i les xarxes socials, com visitant els centres del municipi per convidar a la participació; Disseny, encarregada de la imatge, de fer el cartell que s’ha penjat per tot el barri, els dorsals, i preparar l’exposició de fotografies que es farà a l’Espai Cultural durant la propera Setmana Cultural del barri el proper mes de maig; Música, encarregada de fer la selecció de temes per crear un bon ambient de festa i que animi tothom; i Seguretat, encarregada de revisar el reglament i dibuixar un nou recorregut que evités deixar-hi dins el CAP i així no complicar la seva activitat. També s’han encarregat de cercar patrocinadors per a la cursa, i han comptat amb: Global Fruit Group, TRAM, Aigües de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

 

  

 

Recorregut per rambla Camarón

Una milla fa 1,6 quilòmetres que s’han traspassat i dibuixat al mapa del barri fent els càlculs corresponents per fixar el recorregut, que per primer cop ha passat per la rambla Camarón. Inici i final com sempre davant la porta principal de l’edifici de secundària de l’Institut-Escola, al carrer Ramon Llull. Després ronda Raimon de Penyafort, avinguda Manuel Fernández Márquez, rambla Camarón, que s’ha pujat tota fins el Casal Cívic al carrer Ponent, baixar pel carrer Llevant i tornar fins a l’institut. Al final de la carrera tothom ha rebut una ampolla d’aigua i un plàtan per recuperar forces, un diploma de participació i ha estat rebut pel grup de percussió de l'Institut-Escola.

 

  

 

Pel que fa a les categories, n’hi ha quatre: l’alumnat dels cursos de 5è i 6é de primària, els quatre cursos de secundària, els majors de 16 anys i la veterania. Aquestes dues últimes corren plegades, amb premis per cadascuna d’elles. I pel que fa a la participació, a més de l’institut-escola, també hi ha participat l’institut Vázquez Montalbán i les escoles Sant Gabriel, Catalunya, Cascavell i Amor de Déu. Nois i noies d’altres barris que potser no havien estat mai a la Mina. En el cas de les entitats i associacions del barri, hi ha hagut una bona representació de les que formen el pebMINA (Projecte Educatiu del barri de la Mina), el CAP La Mina i l’agrupació La Mina Camina. Aquesta és una cursa apta per a tots els públics i totes les edats. S’hi pot participar corrent, marxant, caminant o empenyent el cotxet de la criatura. Totes les modalitats són benvingudes.

 

 

 

  

 

La Cursa “La Milla de la Mina” es va celebrar per primer cop l’any 2019 arran de la iniciativa d’en Cesc Gacia el professor d’Educació Física de l’Institut-Escola La Mina. Els dos anys següents no es va poder fer a causa de les restriccions per la pandèmia de la COVID, es va tornar a celebrar el curs passat i esperem que així continuï ininterrompudament. És una activitat que contribueix a la cohesió social del barri, a la seva dinamització, a enfortir el sentiment de pertinença de la comunitat i a l’intercanvi amb la resta del municipi.

 

 

 

 

Consorci del barri de la Mina