El Consorci del barri de la Mina posa en marxa un procés de concurrència pública per adquirir els habitatges que es necessiten per fer el reallotjament de les famílies que viuen a l’edifici Venus. Es tracta d’un bloc de 244 pisos afectat pel Pla Especial que en preveu l'enderrocament. El procés per a la compra s’inicia aquest mes d’abril i està previst que acabi a finals d’aquest any.

 

L’administració està interessada en pisos ubicats al mateix barri de la Mina, al barri Besòs Maresme de Barcelona, i a les localitats de Santa Coloma de Gramenet i Badalona, que tinguin entre 50 i 100 metres quadrats i ascensor, a no ser que es tracti d’una primera planta. La convocatòria requereix que les propietats estiguin inscrites al registre de la propietat, lliures de càrregues o gravàmens, i al corrent de despeses. Així com, lliures de llogaters o ocupacions en el moment de signar el contracte final.

El preu dels habitatges s’establirà a partir del valor que resulti de la taxació que farà el Consorci d’acord a la normativa vigent. Es tindrà en compte, especialment, la tipologia de l’immoble, el seu estat de conservació i l’antiguitat. D’altra banda, el Consorci no adquirirà pisos, el valor dels quals superi el 90% del valor de l’habitatge protegit de règim general, que actualment està fixat en 2.666,02 €/m2 de superfície útil. L’administració es reserva el dret a fer les visites i inspeccions necessàries als habitatges que concurreixin en aquest procés de compravenda.

Per a la gestió del procés el Consorci ha posat a disposició de les persones interessades l’Oficina Tècnica de Venus que està situada als baixos (local 4) del número 11 de la Rambla de la Mina de Sant Adrià de Besòs. Amb horari de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i els dimarts, dimecres i dijous per la tarda de 15 a 17 hores. A la qual també s’hi poden adreçar mitjançant el telèfon 648 674 974 i el correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Aquesta oficina serà l’encarregada de facilitar la informació de la documentació que caldrà presentar i de fer la gestió de tots els tràmits.

Per ajudar a determinar quins pisos finalment seran els que adquirirà el Consorci s’han establert criteris de puntuació que, entre altres paràmetres, tenen en compte la ubicació i la superfície dels immobles. Inicialment, hi ha un pressupost de 2.186.666 € per fer aquestes compravendes. Ampliable si, en acabar aquesta partida, encara calgués adquirir-ne més. També està prevista una actuació a càrrec de l’administració per fer millores als pisos que es comprin per reallotjar les famílies que actualment viuen a l’edifici del carrer de Venus.

Consorci del barri de la Mina