Aquesta nova edició de la Setmana Cultural del barri de la Mina s’avança una mica al seu calendari habitual. La inauguració serà dilluns 15 de maig i s’allargarà fins diumenge, dia 21. Un cop més s’hi podrà copsar la força de l’acció comunitària del barri i de les seves entitats.

 

 

És, segurament, un dels anys amb major diversitat d’associacions i serveis que participen en l’organització del programa d’activitats, que lidera la Plataforma d’Entitats, veïns i veïnes. Fins a quaranta-vuit participants, entre entitats i serveis de l'Administració. El dia de la inauguració, després de la presentació hi haurà una xerrada a càrrec dels comerciants, un taller de Robòtica (Pucra i Punt Ómnia) , ball (Companyia Retahíla) i berenar. Els actes clouran diumenge amb la caminada popular que organitza mensualment l’Agrupació La Mina Camina.

 

 

Destacada, al llarg de tota la setmana, l’amplia proposta del Casal Cívic amb un tastet de les activitats de la seva programació trimestral (teràpia del riure, ball en línia, boxa femenina, taller de memòria i expressió artística, Zumbamina!, ioga i gimnàstica per a la gent gran). Totes aquestes activitats es faran al Casal Cívic i Comunitari de la Mina.

Dimecres, l’acció se centra durant tot el dia a la plaça M. Àngels Rosell, amb la trobada i intercanvi que representa la Mostra d’entitats, amb la novetat enguany del dinar de carmanyola. Al matí hi haurà un taller de llengua romaní (Centre Cultural Gitano) i l’Espai Nadó de Fem Família. A la tarda, Jocs Infantils al carrer, un taller creatiu amb paper reciclat (Fundació b-TEC) i un de lectura (Plataforma per la Llengua i Biblioteca Font de la Mina), per acabar amb una xocolatada popular.

 

 

 

Dijous és dia d’activitat física i salut des de primera hora del matí amb la Gimnàstica per a la Gent Gran(CAP La Mina). A les deu s’inaugura l’Exposició de fotografies “La Milla de la Mina” de l’Institut Escola, així com la pista i el mural de l’edifici de primària de la Sandra Betancort (Generador). El matí acaba amb la xerrada sobre reducció de danys i conducta addictiva (Creu Roja i REDAN) A la tarda taller de Breakdance (Iron Skulls) i una xerrada sobre Migracions (AV. de la Rambla Prim). I berenar popular.

Divendres és el dia reservat al Sopar d’Entitats a l’Espai Cultural Font de la Mina, que estarà ambientat per un DJ. Dissabte és un dia eminentment familiar amb els Jocs infantils de l’Associació Casal Infantil que celebra així el seu 45è. Aniversari, “Zumba per la Pau” (Comunitat Sant’Egidi) i un partit amistós de futbol (CF Tramuntana) al cap del Tramuntana.

Les activitats tindran lloc a l’Espai Cultural, la plaça M. Àngels Rosell, el Casal Cívic, i la Zona Esportiva. I, en cas de pluja, les activitats a l’aire lliure es traslladaran a l’Espai Cultural Font de la Mina.

Consorci del barri de la Mina