Espai Jove estrena nou logotip, creat mitjançant un procés participatiu que ha donat el protagonisme i la veu als nois i noies. Ja s’ha començat a utilitzar a les seves xarxes socials i altres publicacions, com cartells i documentació diversa. En un segon moment hi ha previst serigrafiar samarretes amb el nou logo.

 

En aquest procés hi ha pres part tant el grup d’adolescents com el de joves amb l’objectiu que tothom s’hi sentis representat. Per al grup d’adolescents, format íntegrament per noies, es va utilitzar l’aplicació Mentimeter, que facilita la interactivitat i permet fer anotacions en temps real, recollint les aportacions que cada persona fa des del seu telèfon mòbil.

Atenció als valors i al disseny

En una primera sessió es va tractar d’identificar els valors representatius d’Espai Jove i el que representa per aquest jovent formar-ne part. Algunes idees força que van sortir, són: amistat, diversió, companyonia, treball en equip, lloc on conèixer gent. Davant la pregunta de què hauria de representar el logo, les respostes van anar per aquí: Amor, drets, llibertat, diversió i igualtat. I pel que fa als valors que representa Espai Jove: diversió, respecte, companyonia i aprenentatge. En una segona sessió es va posar el focus en el disseny, la forma i els colors. Per entendre la importància de tot plegat i de com aquestes imatges ens queden en l’imaginari, les recordem i les associem, es van analitzar logotips de marques molt conegudes i d’altres espais joves. Després l’activitat va ser decidir quins elements havien d’aparèixer al nou logo d’Espai Jove La Mina.

En el cas del grup de joves, on són tot nois, la recollida de les dades es va fer mitjançant un formulari Google. A ells se’ls va preguntar també pels valors que identifiquen amb el servei. Van respondre de manera molt similar a les noies. I a l’hora de trobar elements que el representin, hi van afegir unió, força, valors i el barri.

Espai Jove és un servei de dinamització juvenil del Consorci per a nois i noies de 12 a 21 anys. El trobareu al Casal Cívic i Comunitari del barri de la Mina al carrer de Ponent, 37. Els podeu seguir a les xarxes socials: @espaijovelamina.

Consorci del barri de la Mina