El SIOL, Servei d’Informació i Orientació Laboral del Consorci de la Mina, posarà periòdicament una paradeta informativa i itinerant als carrers del barri per fer conèixer els recursos que ofereixen a la població activa. Com a prova pilot s’ha estrenat aquest mes de juliol instal·lant-se sota la porxada de l’Espai Cultural Font de la Mina al carrer de Ponent.

 

La idea és sortir de l’oficina un cop al mes, entre les deu del matí i la una del migdia, amb l’equip de dues persones que estan al capdavant del servei i el material de difusió. Es tracta de facilitar el contacte i la informació a qui passi per l’indret on es trobi la parada. Aquesta anirà canviant la seva ubicació buscant punts concorreguts del barri, com ara la plaça del CAP o la rambla Camarón, i els més allunyats del centre com és la zona de la nova Mina on hi ha persones nouvingudes que, probablement, no coneixen el SIOL. Alhora s’està pensant en presentar-lo als diversos serveis i entitats que hi puguin estar interessades. De cara la tardor es planteja una trobada amb les famílies usuàries dels serveis socioeducatius Fem Família, La Capsa dels Jocs i Espai Jove. Al SIOL fan orientació laboral, assessorament per elaborar el currículum i preparar entrevistes de selecció, suport per a fer recerca d’ofertes de feina i una selecció de convocatòries, així com formació en xarxes socials i eines digitals relacionades amb l’oferta i la demanda del mercat laboral. Al SIOL també donen suport a les tramitacions que cal fer amb les diverses administracions en relació al món laboral.

 

 

 

Suport a l’accés al mercat de treball

El servei és prou conegut al barri i té una llarga trajectòria donant atenció personalitzada a les persones que estan a l’atur i cerquen un lloc de treball, a les que desitgen millorar la feina que tenen i a les que volen canviar el seu perfil professional, és a dir, canviar el sector laboral al que s’han dedicat fins aleshores. Al llarg de l’any passat, 779 persones van rebre informació a través del SIOL, 366 van ser derivades a serveis específics que els van atendre i 212 van iniciar un itinerari personalitzat de capacitació laboral. Com a resultat 96 persones van trobar feina, 25 van seguir formacions per millorar el seu currículum i es van signar 117 contractes de feina. Sempre hi ha més contractes que no pas persones que troben feina, perquè al llarg d’un mateix l’any, a causa de la precarietat en alguns sectors del mercat laboral amb contractes de curta durada, la persona es veu obligada a encadenar distintes contractacions, en el millor dels casos, o a alternar mesos de feina amb períodes d’atur.

L’oficina del SIOL es troba als baixos del número 13 del carrer d’Orient, al costat de l’estafeta de Correos. Perquè us atenguin cal demanar hora per una primera trobada. Ho podeu fer anant a l’oficina o trucant als números (93 462 25 26 / 696 63 42 41); també enviant una sol·licitud de cita al correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Consorci del barri de la Mina