Uncategorised

L’equip tècnic i un grup de joves dels serveis Avança i Apropa’t a la Feina del Consorci han viscut l’experiència enriquidora d'un intercanvi internacional, de la mà de la Fundació Pere Closa amb visites a Romania i Grècia. L’objectiu comú és compartir bones pràctiques de l’acompanyament de joves en situacions vulnerables orientat a la formació i l’ocupació laboral.

El nou curs ha començat i ja estan en marxa les activitats programades dels serveis socioeducatius del Consorci per aquest mes de setembre. Tallers, jocs, activitats comunitàries i formatives per a infants, adolescents, joves i famílies.

La Capsa dels Jocs ha mantingut la seva activitat tot l’estiu, adaptant la seva programació a les restriccions d’aigua organitzant un parell de sortides setmanals a les piscines de Can Zam i del Centre Esportiu Besòs, i algun dia de platja, en no poder fer els jocs d’aigua habituals dins el recinte del parc del Besòs. Sí, s’han mantingut els jocs tradicionals i esportius, tallers i activitats mediambientals. Ara, amb el curs encetat, i comptant amb participar a les festes majors de Sant Adrià i del barri de la Mina, l’oferta d’activitats incrementa els jocs organitzats (gimcanes, contes amb titelles, puzles o construccions) i els tallers diversos, a més d’entomar la tornada a l’escola acompanyant les famílies en aquest moment especial.

Fem Família agrupa les seves activitats en temes de criança com ara la trobada amb la llevadora del CAP La Mina o una sessió sobre la prevenció de l’abús sexual infantil. Jocs per estimular el desenvolupament natural de la canalla més petita amb activitats variades que aborden la psicomotricitat, desperten els sentits, fomenten el moviment, i el joc lliure on cada infant fa la seva pròpia descoberta. Les activitats comunitàries per acompanyar la participació i la cohesió social com ara, en aquest cas, participar en la festa major del barri el cap de setmana del 22 al 24 o sortir a caminar plegats pels entorn. En els tallers es faran manualitats, dinàmiques per fomentar la sensibilització i la convivència, el benestar físic com els exercicis d’estirament d’esquena.

Espai Jove prepara la represa de les activitats amb els grups d’adolescents i joves, que començarà amb una festa de benvinguda, el proper dijous 28. Els mesos de juny i juliol va tenir lloc el casal d’estiu amb la participació d’un total de trenta set persones, entre els grups de les noies adolescents (15), nois adolescents (10) i els nois joves majors de divuit anys (12). Per poder donar opcions a tots tres grups, els divendres estaven reservats als joves, el de les noies es va fer al llarg de tres setmanes, en ser el més gran i consolidat durant el curs, i el dels nois adolescents, menys nombrós i amb incorporació de nous amics, es va fer durant una setmana.

Consorci del barri de la Mina