Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

ROGRAMES SOCIALS

 • Formació i Inserció Sociolaboral

  En aquest àmbit d'actuacions l'objectiu és generar oportunitats de formació i la inserció laboral per prevenir situacions d'exclusió social, adaptant-les a les necessitats del mercat de treball, actualment condicionat per la crisi econòmica que també ha modificat la manera d'orientar les estratègies d'inserció. Aquestes es dirigeixen, ara, a ser capaç de mantenir-se "actiu", treballant i/o formant-se, encara que sigui alternant períodes de feina i atur.

 • Espai públic i civisme

  Les parteix de que l'espai públic és l'espai comú de tota la comunitat i que cal aconseguir la corresponsabilitat en la neteja i manteniment. El treball planteja un model sostenible amb un urbanisme social, participatiu i cívic basat en l'eficàcia i el foment de les conductes cíviques, així com el respecte a les persones, els objectes del mobiliari urbà i el medi ambient. Hi ha dos programes del Consorci que desenvolupen les seves activitats en aquest sentit.

 • Millora de la convivència i el civisme

  La clau està en reforçar les comunitats d'escala perquè es comprometin i responsabilitzin dels béns comuns i millorin els nivells de resolució de conflictes. L'objectiu és enfortir aquestes organitzacions i aconseguir la seva plena autonomia en la gestió de la comunitat. L'altre eix d'intervenció és l'acompanyament a les famílies afectades pel reallotjament, i en especial les que viuen a l'edifici d'habitatges del carrer Venus.

 • Suport social i educatiu

  La diversitat socioeconòmica, cultural i generacional de la població del barri de la Mina fa necessari mantenir les actuacions educatives, culturals, sanitàries i socials que garanteixen qualitat i eficiència amb el suport dels serveis que l'atenen. Tres programes del Consorci estan orientats a aquesta finalitat.

 • Conciliació de vida familiar

  Àmbit directament lligat al de la inserció sociolaboral, especialment pel que fa a l'ocupació femenina, per facilitar-ne l'accés cobrint les necessitats de cura dels infants, oferint un temps de lleure educatiu pel petits i formatiu per a pares i mares. A través del joc i la joguina es fomenten els vincles familiars i de relació entre l'adult i l'infant, a l'hora que serveix per prevenir i actuar davant possibles patologies o problemàtiques socioeconòmiques dins l'àmbit familiar.

 • Desenvolupament econòmic

  Se centra en dinamitzar el comerç de proximitat, actualitzar-lo i diversificar-lo. D'aquí el treball amb l'Associació de Comerciants per crear un teixit associatiu que protagonitzi aquestes millores. L'ocupació dels nous locals de la Rambla de la Mina serà clau per donar vida al nou eix de relació creat al barri.

 • Participació i desenvolupament comunitari

  Aquí l'objectiu és donar suport al treball de les associacions locals i millorar la interrelació d'aquestes amb l'administració. Per això, cal reforçar les organitzacions veïnals i els seus projectes, a l'hora que és important vincular-les al Pla de Transformació, propiciant espais d'intercanvi i relació entre elles i la comunitat. Aquest treball cal fer-lo comptant i implicant al conjunt de tècnics, serveis i agents diversos que treballen a la Mina. Cal mantenir oberts els mecanismes d'informació i comunicació per fomentar la participació de la comunitat que viu i treballa al barri. Sota el paraigües de la participació i el desenvolupament comunitari hi ha quatre programes específics.

 

 • Fitxes Programes socials

archivo PDF Programes socials 2019

archivo PDF  Fitxes Resum Programes socials 2018